به گزارش روابط عمومی، دکتر سید مسعود سید بنکدار رییس موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در گفتگو با واحد خبر روابط عمومی در خصوص سفره هفت سین تاریخی چیدمان شده در موزه دانشگاه اظهار داشت: ضمن تبریک سال 1402 به دانشگاهیان محترم دانشگاه اصفهان، با استفاده از آثار تاریخی که در موزه و مرکز اسناد دانشگاه داشتیم، به منظور پاسداشت فرهنگ کهن ایران اسلامی، اقدام به برپایی این سفره هفت سین به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز نمودیم.
رییس موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در ادامه تصریح نمود: برای برپایی این سفره هفت سین، تلاش نمودیم از قرآنی که مربوط به دوره شاه عباس دوم با خط ابراهیم قمی که بسیار نفیس است ، همچنین از ظروف قدیمی موزه، مشعل دانشگاه، لوگوی دانشگاه، کاپ های مسابقاتی، پنجره اوروسی دوره قاجاریه که متبرک به بسم الله الرحمن الرحیم است ، سکه های تاریخی از مجموعه های دوره صفویه که شهادتین بر روی آن ضرب شده است ، سکه های دوره ساسانی و لوگو های تاریخی دانشگاه اصفهان استفاده نماییم.
سفره هفت سین تاریخی موزه و مرکزاسناد دانشگاه اصفهان شامل موارد زیر است:
کتاب قرآن :
کاتب: محمد ابراهیم قمی
سبک آرایش: نام سوره ها به زر و درون کتیبه، فواصل آیات با دائره ای زرین نشانی دارد، عناوین و رموز سجاوندی به شنگرف،
صفحات مجدول به زر و مشکی و شنگرف، در دو برگ آغازین دعای شرح تلاوت قرآن درون شمسه ای است و نام سوره های قرآن در جدولی زرین آمده است، برگ اول شروع قرآن دارای سر لوح زرین زیبا، ما بین سطرهای چند برگ آغاز و پایانی کتاب زرین دندان موشی دارای مهر بیضوی "محمد شفیع" نوع جلد: تیماج دورو، اندرون جلد قرمز برگ پایانی یادداشتی از محمد حسین صحاف به سال 1301 آمده که چون قرآن حاضر از هم پاشیده و در معرض تلف بوده به دستور اعتماد التولیه آستان قدس رضوی میرزا محمد شفیع به تعمیر و تذهیب و متن و حاشیه کردن آن پرداخته است. تاریخ کتابت: 1060 ه. ق.
سکه تاریخی
201412--یک سکه از دوره ساسانی و جنس نقره
200995- یک سکه از از جنس نقره دوره شاه سلطان حسین (1105-1135) –تاریخ ضرب 1130 ه ق.---- مربوط به دوره صفوی--- محل ضرب تبریز--- نوع ضرب چکشی--- نان محمد (ص) و علی (ع) بر سکه نقش بسته ---
200993- یک سکه از جنس نقره ، مربوط به شاه سلطان حسین صفوی ---تاریخ ضرب 1131 ه. ق ---محل ضرب قزوین--- تاریخ صفوی—نوع ضرب چکشی--- بر روی آن محمد (ص) علی(ع) و دوازده امام معصوم- عبارت شهادتین بر روی طرف دیگر
200992- یک سکه از جنس نقره ، مربوط به شاه سلطان حسین صفوی ---تاریخ ضرب 1131 ه. ق ---محل ضرب قزوین--- تاریخ صفوی—نوع ضرب چکشی--- بر روی آن محمد (ص) علی(ع) و دوازده امام معصوم- عبارت شهادتین بر روی طرف دیگر
200991- یک سکه از جنس نقره ، مربوط به شاه سلطان حسین صفوی ---تاریخ ضرب 1131 ه. ق ---محل ضرب اصفهان--- تاریخ صفوی—نوع ضرب چکشی--- بر روی آن محمد (ص) علی(ع) و دوازده امام معصوم- عبارت شهادتین بر روی طرف دیگر
200989- یک سکه از جنس نقره ، مربوط به شاه طهماسب دوم ---تاریخ ضرب 1142 ه. ق ---محل ضرب اصفهان--- تاریخ صفوی—نوع ضرب چکشی--- بر روی آن محمد (ص) علی(ع) و دوازده امام معصوم- عبارت شهادتین بر روی طرف دیگر
مشعل دانشگاه
به دستور ریاست وقت دانشگاه اصفهان توسط هنرمندان مشهور شهر اصفهان مشعلی طراحی و ساخته شد. این مشعل از دو بخش آتشدان مطلا که نمادی از تاریخ ایران قبل از اسلام و دسته نقره آن که برگرفته از نمادهای معماری ایران اسلامی است، ساخته شد. بر روی آتشدان مشعل، برگ درخت توت بر روی شاخهایی منظم و به صورت مثلثی شکل به سبک نقوش ساسانیان جلوه گری می کند. درخت توت به این سبب در این مجموعه آورده شد که چون درختی است نذری و ایرانیان این درخت را قطع نمیکنند و وقف همگانش می دانند. با این خصوصیات درخت توت به عنوان علامت مساوات و هم خوانی آورده شده است در پشت کاسه مشعل، شجره هفت هزار سال تاریخ این کشور به وسیله شش برگ گل محمدی و در رأس آن گلی با دوازده برگ ترسیم گردیده است. بر لبه کاسه مشعل سه پیچ بافته، معرف پیوستگی و وحدت ملت ایران است. در طرفین کاسه مشعل و به شکل دسته، دو بز کوهی وجود دارد. بز کوهی غالبا به صورت دسته ظروف به کار رفته است. ایرانیان قدیم برای بز کوهی احترام مخصوصی قائل بودند زیرا حیوانی است زیرک و هوشیار، بسیار چابک و شجاع- دارای قدرتی خارق العاده برای تسخیر ارتفاعات بلند و با حفظ تعادل و استقامت از مشکلترین موانع عبور می کند. در نبرد، شجاع و در دوستی و همزیستی، پایدار و در مقابل سختی، صبور است.
دسته مشعل بیشتر از روی آثار هنری سلجوقیان و صفویان اقتباس گردیده است. این دسته که به وزن 565 گرم و به ارتفاع 453 میلی متر می باشد در سه پارچه و تماما از نقره تهیه گردیده است. در طرح دسته مشعل از بالا به پایین به ترتیب تعداد هشت مقرنس تقلیدی از مقرنس ها و ایوان های موجود در مساجد و میدان نقش جهان اصفهان و هشت شمع که به پیچ تابی ختم می شود، مشاهده می گردد و تمام این قسمت بر روی هشت گلدان و یک دسته کوچک هشت پر به انتها می رسد.
در این طراحی، مقرنس ها نشانه ای از معماری قرون اخیر، شمع مظهر نور و تقدس، پیچ و تاب علامت جاودانی و گلدان معرف خانه شادی و زیبائی بشمار میرود.
سجاده ترمه : سجاده ترمه ملیله دوزی شده
پنجره اوروسی : پنجره چوبی با سه پنجره کشویی که دارای شیشه هایی به رنگ قرمز و آبی می باشد. بر روی آن نوشته شده: بسم الله ارحمن الرحیم وبه نستعین.
قلمدان های قدیمی دانشگاه از جنس برنج
شکلات خوری با تزیینی از صنایع دستی
حلقه گل های دانشگاه به شکل دایره ای که در وسط آن آرم دانشگاه قرار دارد .دارای یک صفحه برنجی است. دورتادور آن با گلهای مصنوعی تزئین شده است.
جام مسی قدیمی
جام طلایی رنگ از جنس برنج
کاپ مسابقات دانشجویان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور . حالت گلدونی شکل و قسمت دهنه باریک.جنس: مس و دارای قلمکاری گل و مرغ.
لوگوی فلزی آرم دانشگاه اصفهان –دارای جعبه خاتم